IntrCooll® kétkörös adiabatikus hűtés - a jövő technológiája

Forradalmi ipari légkondicionálás

Munkaterületek karbonsemleges hűtése, fűtése, és szellőztetése. Természet ihlette megoldás amely teljes harmóniában működik a már meglévő hűtő/szellőző rendszerek kiegészítéseként, vagy akár autonóm rendszerként is.

SZELLŐZÉS, HŰTÉS, FŰTÉS ÉS SZŰRÉS

IntrCooll: Kétkörös adiabatikus hűtés ipari létesítményekhez.

Varázsolja gyártási csarnokát komfortos, egészséges és produktív munkahellyé.

Az IntrCooll előnyei

Komfortos

Tökéletes hőmérséklet és páratartalom egész évben.

Fenntartható

Környezetbarát alternatíva, 90%-kal alacsonyabb energiafogyasztással.

Egészséges

Hűtsön 100%-ban tiszta, friss és szűrt külső levegővel.

Hatékonyságnövelő

A produktivitás 2%-kal csökken minden egyes Celsius fokkal 22°C felett.

Miben különbözik az IntrCooll az egykörös direkt adiabatikus hűtéstől?

Process-productivity

Akár

0 %

-os párolgási hatékonyság (wet-bulb efficiency)

Akár

0 °C

-kal alacsonyabb hőmérséklet

Reduction-icon

Akár

0 %

-kal alacsonyabb befújt abszolút nedvességtartalom

Water-icon

Akár

0 %

-kal kevesebb vízfelhasználás

leaf_white

Gazdálkodjon okosan az energiával!

10-ből 8 vállalat milliókat bukik a nem megfelelő hűtéstechnikai rendszerek miatt. Ne kövesse a példájukat!

Az IntrCooll hatásai vállalatára nézve

femipar-felhasznalas
Fémipar
sutoipar_felhasznalas
Ipari sütödék
elosztokozpont
Elosztóközpontok
elohutes
Légkezelő előhűtés
muanyagipar
Műanyagipar
nyomdaipar
Nyomdaipar
elelmiszer-feldolgozas
Élelmiszer feldolgozás
csomagolas
Csomagolás
fel-nyitott-terek
Nyitott terek
ipar
Ipar
oxycom_green_leaf

Az IntrCooll kétkörös (indirekt/direkt) adiabatikus hűtés
működési elve

Az IntrCooll kétkörös adiabatikus hűtést más néven indirekt/direkt adiabatikus hűtésnek is nevezik. A berendezés két hűtési fokozat által éri el a maximális hatékonyságot.

Az első fokozat az indirekt adiabatikus hűtés segítségével előhűti a környezeti levegőt (plusz nedvesség hozzáadása nélkül), míg a második fokozatban a levegő az OxyVap® betéten keresztül haladva hűl tovább.

A kétlépcsős hűtés segítségével a befújt levegő hőmérséklete EuroVent 35°C RH30% esetén eléri a 19°C-ot, míg melegebb, szárazabb levegő esetén 38°C, RH20%) meghaladhatja az akár 17 °C-ot is.

A kétkörös hűtés előnye, hogy a térbe szállított abszolút nedvességtartalom mindössze fele – kétharmada a hagyományosan elterjedt egykörös, azaz direkt adiabatikus hűtés megoldásénak.

Az IntrCooll ezáltal biztosítja a tökéletes, huzatmentes komfortot, a kedvező effektív hőmérsékletet (<26°C), valamint az optimális relatív páratartalmat. Működése közben nagy mennyiségű friss, hűvös, szűrt levegővel szellőztetni át az épületet, így szűri és tisztítja a belső levegőt.

Az IntrColl a lenti opciók alkalmazásával egy teljes értékű decentralizált szellőzőgépnek minősül (IDEC technológia), valamint megfelel minden Európai-Uniós szabványnak, és rendeletnek (ErP).

Hűtse, fűtése- és szellőztesse gyárát olcsón és könnyedén

oxycom_green_leaf
Az Oxycom szabadalmazott kétfokozatú adiabatikus hűtése

Az IntrCooll rendszerek a víz párolgásának természetes elvét alkalmazzák. Az Oxycom egyedülálló kétkörös indirekt/direkt adiabatikus hűtési eljárással emeli a párologtató hűtést a következő szintre. Az IntrCooll természetes úton hűti a vizet és ezáltal a levegőt. Az eredmény: kevesebb nedvesség és komfortosabb környezet. A világ első klímasemleges hűtési megoldása, amely mindenféle káros, ózonbontó-, és mérgező hűtőgáztól mentes, és a környezetben leggyakrabban előforduló vizet használja természetes hűtőközegként.

IntrCooll_ketkoros_adiabatikus_hutes_mukodes_nk

Komfortos belső hőmérséklet és páratartalom minden évszakban

oxycom_green_leaf
Szellőztetés

Az egészséges beltéri klíma elengedhetetlen a dolgozók jólétéhez. Nyáron az IntrCooll 100%-ban friss külső levegőt használ hűtés közben. Ha a gyártócsarnok levegőjét óránként többször átszellőzteti, mindig biztosíthatja az optimális levegőminőséget. Az átszellőztetések száma a hidegebb időszakokban a rendelkezésre álló belső hőmennyiségétől függ, de igény esetén beállított befújt hőmérséklettel állandó is lehet. Ha a rendszert az opcionális HR (heat-reclaim) hő-visszakeverő modullal látják el, akkor a a légcsereszám téli és átmeneti időszakban is maximális hatékonyságú. Ilyenkor külső hőmérséklet- és belső hőterhelés függvényében 10 – akár 70% friss levegő aránnyal dolgozik a rendszer.

oxycom_green_leaf
Szűrés
Lehet, hogy nem veszi mindig észre, de a külső levegő sem mindig tiszta. A „friss” levegőt például pollen, szállópor, kipufogógázok, baktériumok és penészspórák szennyezhetik. Az IntrCooll mindig megtisztítja a beérkező friss levegőt, mielőtt befújná a gyártási területre. Hűvösebb időszakokban garantálhatjuk a pormentes beltéri klímát a hővisszanyerő modulban visszavezetett levegő szűrésével. A szűrés mértéke a választott szűrőosztály típusától függ.
oxycom_green_leaf

Hővisszakeverés- és hővisszanyerés

A belső technológiákból eldisszipált hulladékhő, a világításból és az emberekből származó belső hő konvekciós áramlással a mennyezet felé emelkedik. Az IntrCooll opcionális hővisszanyerő modulja (Heat Reclaim modul) felhasználja és visszaforgatja ezt a maradék hulladékhőt. Az IntrCooll egyenletes hőmérsékletet tart a teremben, előmelegített szellőztető-levegőt szolgáltat és garantálja a huzatmentes beáramlást. A hővisszakeverő modul segítségével külső hőmérséklet- és belső hőterhelés függvényében 10-70% friss levegő aránnyal szellőztethetünk téli- és átmeneti időszakban. A termelési területen lévő vízszintes hőmérsékleti rétegek megtörnek (rétegződésgátlás), és a tető hőmérséklet különbsége (belül és kívül) minimálisra csökken. Ez kevesebb hőveszteséget eredményez, ezáltal további megtakarítást eredményez. A HydroBlock HR közvetítő közeges hővisszanyerő moduljainkkal továbbá más egyéb hulladék hőforrásokból képesek vagyunk visszanyerni energiát, mellyel elő tudjuk melegíteni a friss levegő ágat, így a téli és az átmeneti időszakban nagyobb arányú friss levegővel szellőztethetünk.

oxycom_green_leaf
Fűtés

Ha nem rendelkeznek levegő fűtési rendszerrel és a gépekből felszabaduló hőmennyiség nem elegendő a temperáláshoz, a hővisszanyerő modul fűtőkaloriferrel szerelhető fel. Ez felmelegíti a mennyezeten összegyűlt recirkulációs levegőt és kellemes üzemi hőmérsékletet eredményez. A modul kombinálható az összes elterjedt fűtési módszerrel, például gázos-, elektromos- vagy hőszivattyús rendszerrel. A fűtési rendszer vezérlése standard konfigurációt kap, a felesleges felmelegedés megakadályozására.

oxycom_green_leaf
Szabad hűtés

Még tavasszal, télen vagy ősszel is szükség lehet termeinek hűtésére. Az alacsonyabb külső hőmérséklet ellenére a beltéri hőmérséklet kellemetlenül magasra emelkedhet. Ezt a belső hőt az ablakokon-, tetőablakokon besütő napfény, valamint a gépek működése okozza. Ellentétben a hagyományos hűtőrendszerekkel, például légkondicionálókkal, ahol a levegőt főképp visszaforgatják, a kültéri levegő hőmérsékletét okosan, természetes szabadhűtéssel használjuk. Ez teszi számunkra lehetővé, hogy pusztán ventilátor munkával lehűtsük és szellőztessük gyártócsarnokát. A szuperhatékony – alacsony nyomásemelésű EC ventilátoroknak köszönhetően a lehető legalacsonyabb input-ennergiafogyasztással.

oxycom_green_leaf
Közvetett/közvetlen adiabatikus hűtés

Amikor a külső hőmérséklet tovább emelkedik, a rendszer átkapcsol indirekt/direkt kétkörös adiabatikus hűtésre. Az első indirekt adiabatikus „hűtési kör” hideg recirkulációs vizet használ a környezeti levegő előhűtésére. A víz akárcsak egy nyitott hűtőtorony esetén a párolgás következtében lesz hideg, míg az indirekt előhűtést levegő/víz hőcserélőkön keresztül végzi a berendezés. Mivel nedvesség nem adódik hozzá, a hőcserélőből kilépett levegő alacsonyabb száraz- és nedves hőmérsékletű, mint a külső levegő. A második, direkt adiabatikus „hűtési kör” állandó entalpia mentén még tovább hűti a levegőt az OxyCom szabadalmazott Oxyvap segítségével, így a levegő telítési hatékonysága 114%-ra növekszik.

oxycom_green_leaf
Tökéletes választás intézménye részére

Széleskörű szakértelmünk, több éves tapasztalatunk, és hozzáértésünk segítségével lépéselőnyt tudunk biztosítani az Ön számára is. Minden esetben egyedi helyszíni felmérést, és kalkulációkat készítünk, hogy meghatározhassuk, hogy hogyan telepíthetjük az IntrCooll kétkörös adiabatikus szellőző- és léghűtő gépet konkrétan az Ön csarnokába. Az Oxycom IntrCooll egyedi decentralizált – moduláris koncepcióija lehetővé teszik számunkra, hogy gyorsan optimális munkakörülményeket teremtsünk. A berendezések ún. „spot-cooling” jelleggel a csarnokon belül lévő külön meleg üzemi munkaállomások helyi hűtésére- és szellőztetésére is alkalmazhatók. 

IntrCooll_ketkoros_adiabatikus_hutes_befujas

OxyCom a
YouTube-on

A TOYO SEAT Europe Kft. már az OxyCom rendszereit használják.

Az OxyCom IntrCooll rendszerének telepítése, természetes szellőzővel.

A holland székhelyű Alumet már az OxyCom rendszereit használják.

oxycom_green_leaf

Az IntrCooll hatékonysági táblázata

oxycom_green_leaf

Segítünk kiválasztani az Ön számára legideálisabb felhasználási módot

Az IntrCooll kétkörös adiabatikus decentralizált szellőző- és hűtő berendezések a hozzájuk tartozó különböző választható opcionális kiegészítő segítségével rugalmasan alkalmazkodnak a megrendelő egyedi igényeihez, valamint bármilyen csarnok kialakításához és szerkezetéhez. A gépek telepíthetők tetőre és oldalfalra egyaránt, a légcsatorna hálózat függőlegesen és vízszintesen is kiépíthető, és bármilyen levegő befújási kialakítás megvalósítható, legyen szó akár fix horganyzott légcsatorna hálózatról, textil csatorna hálózatról, vagy akár egy egyszerű 3-4-6-8 irányú kifújó idomról, vagy a 360°-os AirOptimizer textil zsákról. A berendezések kiegészítő NV (natural-ventilation) moduljával természetes úton megoldható a belső elhasználódott levegő elvezetése is, valamint a HR (heat-reclaim) hővisszakeverő modullal a felső meleg légpárna újrahasznosítása, és a tartózkodási zónába történő lefújása (plafon ventilátor effektus). Ezekkel a kiegészítőkkel az IntrCooll berendezés téli időszakban is biztosítani tudja az akár 40% friss levegő befújást, valamint a csarnok energiatudatos fűtését is egyben.

IntrCooll_adiabatikus_leghuto_3D_render_felhasznalasi_modok
oxycom_green_leaf

Fedezze fel az IntrCooll páratlan teljesítményét

 IntrCooll Std.IntrCooll Plus
Névleges légáram6000m3/h 80Pa ellennyomás mellett14000m3/h 155Pa ellennyomás mellett
Névleges teljesítmény1700 watt @ 80Pa ellennyomás mellett4800 watt @ 155Pa ellennyomás mellett
Hatékonyság117%117%
Hűtőteljesítmény és EER értékmax. 43 kW; 20-30 (külső légállapot függő)max. 96 kW; 20-30 (külső légállapot függő)
Méretek1394 mm x 1394 mm x 1074 mm1961 mm x 1961 mm x 1460 mm
Súly (száraz / üzem közben – kiegészítők nélkül)225 kg / 325 kg425 kg / 550 kg
ERP-ready
CE
VDI-tanusitvany
paris-proof
oxycom_green_leaf

Megbízható

Minden fenntarthatósági irányzatnak, EU direktívának, higiéniai tanúsítványnak, szabványnak, és előírásnak megfelel.

oxycom_green_leaf
Kiegészítők és opciók

Távvezérelni szeretné az IntrCooll gépeket? Lehetőség van a monitorozásra és a világ bármely pontjáról történő vezérlésre táblagépén, okostelefonján vagy számítógépén. 

A hűtésen és a szellőztetésen kívül télen is használná a berendezést? Az IntrCoollhoz választható természetes szellőző modul, és a hővisszanyerő modul segítségével a téli időszakban is szellőztethet. A hővisszanyerő modulhoz fűtési hőcserélőket is kérhet. 

Az Oxycom egyedi kiegészítőket biztosít a rugalmas kezelhetőség érdekében. Az IntrCooll berendezés ezen kiegészítőkkel teljes értékű szellőző gépnek minősül, ami megfelel az érvényes Európai ErP rendeletnek. IDEC (Indirekt/direkt adiabatikus hűtés) technológia.

Különböző választható opcionális kiegészítők

A választható kiegészítők teljes listájáért és a részletekért tekintse meg tervezői katalógusunkat.

adiabatikus-hutes-rugogyar
oxycom_green_leaf

Élvezze a friss levegő hatását

22°C feletti hőmérsékleten a dolgozók termelékenysége Celsiusonként csökken. Az IntrCooll biztosítja a hatékony hűtést és az optimális munkakörülményeket, még rendkívül forró napokon és nagy belső hőterhelés mellett is.

Espák Márton

RUFÉM RUGÓGYÁRTÓ KFt.

„A csarnokban lévő fémpor és füst koncentráció hatékonyan megszűnt a nagy mennyiségű friss levegő befújással, míg a folyamat együtt járt a csarnok hűtésével, és az optimális páratartalom biztosításával.”

oxycom_green_leaf

Teremtsen optimális munkahelyet

Az IntrCooll 100% friss és szűrt külső levegővel hűt. Folyamatosan szellőztetve, óránként többször átfrissíti a levegőt. Ez hozzájárul a dolgozók kényelméhez és jólétéhez.

Szentinek Zsolt

Pauker Holding Kft.

„Hatalmas megkönnyebbülés! A levegőben lévő papírpor koncentráció csökkent, csakúgy, mint a nyomtatás során felszabadult oldószerek szaga. Mindeközben a csarnok lehűlt és a dolgozók fellélegeztek.”

IntrCooll kétkörös adaibatikus hűtés referenciák Magyarországon és szerte a világon

Katalógusok

IntrCooll általános katalógus

IntrCooll kereskedelmi katalógus

IntrCooll Plus tervezői katalógus

IntrCooll + centralizált AHU kombinált megoldások

Challenges and opportunities book
leaf_white
Kényelmes és fenntartható munkakörnyezet az IntrCooll segítségével
A Canon Production Printing Hollandia úgy látta, hogy az egészséges és produktív munkakörnyezet biztosításának érdekében javítaniuk kell beltéri klímájukon. Az Oxycom fenntartható hűtési és szellőztetési rendszerével, az IntrCooll-lal cégük stabil és optimális munkakörnyezetet tudott teremteni alkalmazottai számára.

Hűtsön, fűtsön, és szellőztessen felelősségteljesen

Számos kis- és nagyvállalat választott minket:

leaf_white

Beszéljük hőproblémájáról!

Engedje meg, hogy segítsünk az optimális és fenntartható munkakörülmények megteremtésében.

Kérjen ingyenes konzultációt!

Amit tehetünk önért:

  • Válaszolunk a beltéri hűtéssel és szellőzéssel kapcsolatos összes kérdésére
  • Elemezzük a jelenlegi klímaberendezésének kihívásait
  • Feltérképezzük jelenlegi hűtési kapacitását
  • Rávilágítunk, hogy az adiabatikus hűtés milyen lehetőségekkel és előnyökkel jár üzeme, csarnoka számára
  • Személyre szabott tanácsokkal látjuk el egy fenntartható, környezettudatos és hatékony megoldásról
Ádám Zsombor
ÉPÜLETENERGETIKAI MÉRNÖK, ÜGYVEZETŐ

Kérjen ingyenes konzultációt!

Gazdálkodjon okosan
az energiával!

10-ből 8 vállalat milliókat bukik a nem megfelelő hűtéstechnikai rendszerek miatt.
Ne kövesse a példájukat!