Spec. Öntisztító direkt Adiabatikus hűtő média

OxyVap®

Az OxyVap® egy speciális öntisztító adiabatikus hűtő- és párologtató média. Higiénikus és egyben szuperhatékony. A világ első moduláris adiabatikus párologtató betétje, amely egymás fölé, és egymás mellé sorolható, így direkt adiabatikus hűtőfal építhető az elemekből. 

Az OxyVap® előnyei:

Szuperhatékony

A HydroChill® alumínium lamellás technológia a higroszkópikus bevonatnak köszönhetően rendkívül jó vízmegtartó képességgel rendelkezik. Kimagaslóan magas párolgási hatékonyság extrém alacsony alaki ellenállás (nyomásesés) mellett. 

Moduláris

Az OxyVap® 9 különböző méretben elérhető. A betétek egymás mellé és egymás fölé sorolhatók, az önhordó alumínium keret az integrált nedvesítéssel és vízgyűjtéssel ideális választás direkt adiabatikus hűtőfal építéshez. 

Öntisztító

A HydroChill alimínium lamellák a függőleges lamellakialakítással , valamint a hidrofillikus bevonat miatt öntisztító mechanizmussal rendelkeznek. Fenntartható, és alacsony karbantartási igényű adiabatikus párologtató média.

Higiénikus

Az OxyVap® antimikrobiális bevonata révén a legszigorúbb VDI6022 német higiéniai tanúsítvánnyal rendelkezik, így hosszú távon biztosítja a higiénikus és biztonságos párolgási üzemet, és a legionella baktérium elleni hatékony védekezést.

Challenges and opportunities book
leaf_white

Növelje meglévő hűtő- és/vagy szellőző rendszere hatékonyságát, megbízhatóságát és fenntarthatóságát az OxyVap® segítségével.

Fedezze fel, hogyan segíthet ennek elérésében az adiabatikus előhűtés. Töltse le ingyen tanulmányunkat:

Fenntartható fejlesztés

Reduction-icon

Akár

0 %
energia megtakarítás

Akár

0 %
további hűtési kapacitás
energia-megtakaritas

Akár

0 %
csúcsteljesítmény-faragás
hutes

Akár

0 °C
előhűtés

Az OxyVap lehetésges felhasználási területei:

Légkezelők friss levegő beszívó ágának előhűtése
Adiabatikus_hutes_hutofal
Léghűtéses kondenzátorok, szabadhűtők és szárazhűtők direkt adiabatikus előhűtése
adiabatikus-hutes-nestle
Légkezelők befújó- és elszívó ágába épített direkt adiabatikus nedvesítés

Frissítse hűtő -és szellőző rendszerét

OxyVap_adiabatikus_hutes
oxycom_green_leaf

Bárhová könnyen telepíthető adiabatikus előhűtés

Forró körülmények között a legtöbb hűtőrendszer hűtési teljesítménye nem megfelelő, míg a szellőző rendszerek hővisszanyerési hatásfoka alacsony. Az energia elvész és a hatékony hűtés lehetetlenné válik. A következmények óriásiak és széles a skála – egészen a kényelmetlen munkahelyi körülményektől kezdve a hűtőrendszer meghibásodásából fakadó ételveszteségig. A szabadalmazott Oxyvap® direkt adiabatikus hűtő média előhűtött mikroklímát teremt hűtőrendszere körül, vagy szellőzőrendszerében. Az elpárologtató hűtés csökkenti a beszívott levegő hőmérsékletét akár 14°C-kal. A PreCooll jelentősen megnöveli a hűtőkapacitást és/vagy a hővisszanyerési hatásfokot, így a legmelegebb napokon is lehetséges a biztonságos, fenntartható- és környezettudatos hűtés.

Pap András

Ruag Aerostructures Hungary zrt.

„Immáron harmadik éve használjuk az OxyVap párolgtató betéteket meglévő légkezelőink friss levegő beszívó ágainak előhűtésére, melyek a festőkamráinkra dolgoznak. Az OxyVap párologtató betéteket a mai napig nem kellett tisztítanunk, a felületen nem látható vízkő és egyéb szennyeződés. Számunkra bevált a technológia! Tudom ajánlani másnak is!”

oxycom_green_leaf

Hatékonyság és fenntarthatóság teljes összhangban

Az OxyVap® antimikrobiális- és szuperhatékony párologtató betétek kiváló hatékonyság/nyomásesés aránnyal büszkélkedhetnek. A szervetlen HydroChill® alumínium lamellás technológia ötvözi a speciális lamella szerkezetet egy vékony vízmegtartó bevonattal, melyet arra terveztek, hogy a nyomásesést minimális szinten tartsa, a párologtató hatékonyságot pedig 90%-ot meghaladó szinten biztosítsa.

Nyomaseses_parolgasi_hatekonysag_diagram
oxyvap-kornyezeti-befujt
oxycom_green_leaf

Az OxyVap® hűtési elve

A közvetlen párologtató hűtés egy természetes hűtési
módszer, amely lehűti és nedvesíti a légáramot. A hűtési idény alatt a forró szívott (kültéri) levegő átáramlik a nedves
OxyVap® béléstesten, és az adiabatikus párologtatási folyamat hűti le, mellyel a víz elpárologtatásával járó hőelvonás a levegő betéten történő áramoltatásától jön létre. A hűvös és telített levegő megközelíti a nedves levegő (wet-bulb) hőmérsékletet. Az OxyVap® nedves betétje légmosóként funkcionál, így szűri az átáramoltatott levegőt, a vízáramlás pedig lemossa a megkötött porszemcséket. A hűvös-friss levegő a beltéri környezetbe juttatható, vagy egyéb, hűtési energiamegtakarítással kapcsolatos célokra is felhasználható. Az AquaMizer keringető szivattyú állomás a beépített online vízminőség ellenőrző rendszerével gondoskodik az elkoszolódott víz folyamatos frissítéséről és tisztításáról.

oxycom_green_leaf

Minden szempontból fenntartható

Az OxyVap® hatékonyan segíti a hagyományos hűtő- és szellőzőrendszereket, hosszabb élettartamot és alacsonyabb karbantartási költségeket biztosít.

Egy kis befektetéssel nagy energiamegtakarítást érhet el!

Oxyvap A4 hajtás
oxycom_green_leaf

A világ első szuper higiénikus párologtató betétje

Az OxyVap® HydroChill® technológiás alumínium lamellái szervetlen korrózió elleni védőbevonattal vannak ellátva. A speciális bevonat higroszkópikus (rendkívül jó vízmegtartó képességű), valamint hidrofillikus (a víz filmes réteget képez rajta), azaz öntisztító tulajdonságokkal rendelkezik. Mindeközben antimikrobiális hatásokkal bír, hiszen a bevonat nyomokban ezüstöt is tartalmaz. Az OxyVap® a legszigorúbb VDI6022 német higiéniai tanúsítvánnyal rendelkezik, így biztosítja a legionella baktérium elleni hatékony védelmet, a tiszta és steril üzemet.

OxyVap_click_on_modularis_adiabatikus_hutobetet
oxycom_green_leaf

Egyedi "click-on" rendszer

Az OxyVap moduláris alumínium keretes-önhordó párologtató betétek lehetővé az egymás felé -és egymás mellé sorolást. Ennek következtében az adiabatikus hűtőfal rendkívül könnyen telepíthető bármekkora méterben. Ugyanakkor a hűtőfal bontása is könnyedén megoldható akár részlegesen is, ha esetlegesen a kondenzátor oldali egység, vagy folyadékhűtő karbantartásra szorulna.

oxycom_green_leaf

Okos vízkeringető management az AquaMizer szivattyú állomással

Az OxyVap párologtató betétek moduláris-önfenntartó konstrukciója integrált nedvesítéssel és vízgyűjtéssel rendelkezik. Az intelligens AquaMizer szivattyúállomás gondoskodik a kiváló teljesítmény eléréséről.

A legkorszerűbb érzékelők és vezérlő algoritmusok gondosan figyelik a környezeti feltételeket. Ez lehetővé teszi a maximális vízhatékonyságot és biztosítja, hogy a nedvesítés csak szükség esetén legyen aktív.

A teljesen automatizált vízgazdálkodási rendszer folyamatosan ellenőrzi a víz minőségét. Figyeli a víz vezetőképességét, és frissíti a vizet, ha az ásványi anyagtartalom eléri az előre beállított értékeket. Az AquaMizer keringető állomás ModBus-on keresztül bármilyen épületfelügyeleti rendszerrel (BMS) vagy PLC vezérléssel kommunikál. Saját fejlesztésű zónaelosztó állomásunk segítségével megvalósítható, hogy a páratartalom és/vagy a hőmérséklet függvényében csak a kívánt OxyVap® falszakaszt nedvesítse, így a működés automatizálható.

Aquamizer nagy készülék
0 %

Víz- és energiamegtakarítás

oxycom_green_leaf

Megbízható.

Minden érvényes EU előírásnak megfelel.

EIA
CE
VDI-tanusitvany
oxycom_green_leaf

OxyVap® hatékonysági táblázata

oxycom_green_leaf

Választható OxyVap® standard méretek

OxyVap-meretek

Katalógus

OxyVap

Hűtsön, fűtsön, és szellőztessen felelősségteljesen

Számos kis- és nagyvállalat választott minket:

leaf_white

Beszéljük hőproblémájáról!

Engedje meg, hogy segítsünk az optimális és fenntartható munkakörülmények megteremtésében.

Kérjen ingyenes konzultációt!

Amit tehetünk önért:

  • Válaszolunk a beltéri hűtéssel és szellőzéssel kapcsolatos összes kérdésére
  • Elemezzük a jelenlegi klímaberendezésének kihívásait
  • Feltérképezzük jelenlegi hűtési kapacitását
  • Rávilágítunk, hogy az adiabatikus hűtés milyen lehetőségekkel és előnyökkel jár üzeme, csarnoka számára
  • Személyre szabott tanácsokkal látjuk el egy fenntartható, környezettudatos és hatékony megoldásról
Ádám Zsombor
ÉPÜLETENERGETIKAI MÉRNÖK, ÜGYVEZETŐ

Kérjen ingyenes konzultációt!

Gazdálkodjon okosan
az energiával!

10-ből 8 vállalat milliókat bukik a nem megfelelő hűtéstechnikai rendszerek miatt.
Ne kövesse a példájukat!