Kétkörös adiabatikus hűtés a fémiparban

Válasszon kétkörös adiabatikus hűtést a komfortos munkakörülmények, a tiszta- szűrt levegő, és a rozsdásodás esélyének minimalizálása érdekében.

A legjobb választás gyára számára

A gépesített gyártás az üzleti tevékenység középpontjában áll. A termelékenység és a teljesítmény
kulcsfontosságú. Tudjuk, mire van szüksége.

Kényelem

Az IntrCooll optimális munkakörnyezetet teremt.
A kellemes hőmérséklet jelentősen növeli  a komfortérzetet és a termelékenységet. Optimális hőmérséklet és páratartalom a térben minimális energia befektetéssel.

Egészség

Az optimális szellőzés kulcsfontosságú  az egészséges munkakörnyezethez  az élelmiszeriparban. Rendszerünk 100%-ban friss, szűrt külső levegővel hűt, miközben óránként ~6-8x kicseréli a teljes légmennyiséget a térben.

Tisztaság

Az egyedi kétkörös adiabatikus hűtés lehetővé teszi a levegő mélyebbre hűtését és az alacsonyabb belső relatív páratartalom biztosítását. A felületi rozsda kialakulásának esélye jelentősen csökken a hagyományos egykörös megoldásokhoz képest.

oxycom_green_leaf

Klímaszabályozás a fémipar számára

WIHO, egy osztrák fémfeldolgozó cég fenntartható módot keresett gyártócsarnokai hűtésére. Az IntrCooll kényelmes hűtésével optimális környezetet biztosítanak a gyártóterületen. Emellett a precíziós gépek megbízhatósága 2°C-os maximális hőmérséklet-tűréssel garantált. Tekintse meg a referenciavideót a WIHO IntrCooll-lal kapcsolatos tapasztalatairól.

Challenges and opportunities book
leaf_white

Kihívások és lehetőségek az energiahatékony klímaszabályozáshoz

Fedezze fel, hogyan teremthet fenntartható és kényelmes klímát gyártóüzemében. Töltse le ingyen tanulmányunkat:

Rozsdásodási ráta a fémiparban
oxycom_green_leaf

A rozsdásodás minimálisra csökkentése

A rozsda és más oxidáló típusú korrózió akkor kezdődik, amikor egy felület több mint egy napig nagyobb páratartalomnak van kitéve. A korróziós sebesség milliméterben van megadva évente (mm/a), ezért különösen kritikus az az időtartam, amíg egy felület magasabb páratartalomnak van kitéve. A páralecsapódás vagy a magas felületi páratartalom elkerülése érdekében a felület hőmérsékleténél alacsonyabb harmatpontot kell tartani.

Az Oxycom egyedülálló, szabadalmaztatott kétkörös adiabatikus hűtőrendszere 4-7 °C-kal mélyebbre hűt, mint a hagyományos egykörös adiabatikus hűtőrendszerek. Az alacsonyabb hőmérséklet azt jelenti, hogy körülbelül 30-40%-kal kevesebb levegőmennyiségre van szükség a kívánt beltéri hőmérséklet eléréséhez, és akár 50-70%-kal kevesebb nedvesség kerül az épületbe. Ez rendkívül fontos a fémiparban a rozsdásodás elkerülése érdekében.

Az IntrCooll programozható termosztátja relatív páratartalom érzékelővel van felszerelve, amely a relatív páratartalom határértékének (állítható) elérésekor növeli a szobahőmérséklet alapértékét. Ily módon szabályozható a tér relatív páratartalma, és könnyedén beállítható az optimális páraszint fémipari csarnoka számára.

oxycom_green_leaf

Páratlan atmoszféra

A precíziós fémmegmunkálás állandó hőmérsékletet igényel. Természetes adiabatikus hűtésünk fenntartható és stabil klímát biztosít a fémipar számára. Az IntrCooll-lal akár 90% energiát takaríthat meg.

WIHO-adiabatikus-hutes
0 %

energiamegtakarítás a hagyományos ipari klímákhoz képest.

metal-industry-photo
oxycom_green_leaf

Kiváló klímát biztosítunk

A fémfeldolgozás rengeteg hőt, olajgőzt és hegesztő füstöt (port és mérgező gázokat) szabadít fel. Ezek a körülmények negatívan befolyásolják a dolgozók kényelmét és jólétét, ezért alapvető követelmény a hűtés és az optimális szellőzés. Az IntrCooll friss, szűrt kültéri levegővel hűti le a gyárat. Az állandó szellőztetés pedig óránként többször is felfrissíti a belső levegőt.

Csak a legjobbat dolgozói számára

Az IntrCooll alacsony hőmérsékletű és megfelelő relatív páratartalmú levegőt szállít. A friss, hűvös levegő kényelmet, komfortot teremt értékes alkalmazottai számára. Az IntrCooll jelentős tér tisztító hatása lehetővé teszi az egészséges és tiszta munkakörnyezetet. A kellemes munkakörülmények növelik a termelékenységet és a teljesítményt, miközben megóvják dolgozói egészségét.

Egyedülálló kétkörös hűtés

Az IntrCooll kétkörös indirekt/direkt adiabatikus hűtést alkalmaz. Ez az egyedülálló természetes hűtési folyamat az első, indirekt lépésben a párolgás következtében előállított hideg recirkulációs vízzel hőátadás útján hűti le a friss levegőt. A hűtött levegőt még tovább hűti azáltal, hogy az utolsó lépésben a szabadalmazott Oxyvap® párologtató média segítségével direkt párologtatást végez. A többi adiabatikus hűtőrendszerrel ellentétben a levegő akár 4-7°C-kal alacsonyabbra hűl, és a belső relatív páratartalom alacsonyabb-optimális szinten marad.

Egész éves profit

Az IntrCooll biztosítja a gyár számára a tökéletes klímát, télen és tavasszal is. Az IntrCooll gyári kiegészítő heat-reclaim (hővisszanyerő) modulja felhasználja a belül kialakult felső meleg légpárnát, valamint a technológiából eldisszipált hőt a csarnok fűtésére. Fűtés közben hasznosítja a technológiai hulladékhőt, miközben szabályozható mennyiségű friss külső levegőt kever hozzá, így az IntrCooll a téli időszakban is képes a szellőztetésre és a légcserére a csarnok fűtése mellett.

Az IntrCooll tökéletesen illeszkedik az acélipar különböző területeihez:
– Forgács nélküli megmunkálás – ideértve a vágást, lyukasztást, kötözést, hengerlést
– Megmunkálás – beleértve az esztergálást, CNC marást, furatozást
– Hegesztés
– Összeszerelés
– Finom megmunkálási műveletek – csiszolás, morzsolás
– Plazmavágás és lézervágás, valamint hajlítás
– Felületkezelés – tisztítás, ragasztás, bevonatozás, festés, horganyzás

oxycom_green_leaf

Klímaberendezés logisztikai csarnokok részére

IntrCooll

Kétkörös adiabatikus hűtésünk a legjobb természetes és fenntartható alternatíva a mechanikus hűtésre. Az IntrCooll akár 90% energiát is megtakaríthat. Garantáltan komfortos és egészséges légkört biztosít munkavállaló számára.

oxycom_green_leaf

Klímaberendezés logisztikai csarnokok részére

IntrCooll-adiabatikus-hutes

IntrCooll

Adiabatikus hűtésünk a legjobb természetes és fenntartható alternatíva a mechanikus hűtésre. Az IntrCooll akár 90% energiát is megtakaríthat. Garantáltan komfortos és egészséges légkört biztosít alkalmazottainak.

Megoldás az optimális klímára

Mit mondanak ügyfeleink termékeinkról:
Tekintse meg referenciáinkat

100% frissen szűrt, hűtött levegő a Dimetec dolgozói számára

Az Alumet, az eloxált homlokzatburkolatok világméretű ellátója fenntartható megoldást keresett az épület hűtésére és szellőztetésére a nagy belső hőterhelés ellen. Az Oxycom IntrCooll berendezései 100%-ban friss levegővel hűtik és szellőztetik a gyártóüzemet.

Metal

Komfortos és fenntartható munkakörnyezet a BMI-Thegon számára

Az IntrCooll rendszer telepítésével a BMI-Thegon képes állandó hőmérsékletet tartani csarnokaiban.
Groot Roessink: „Azóta nem tapasztaltunk gépleállást, mióta új hűtőrendszert telepítettünk, és
munkatársaink termelékenysége is emelkedett.”

Fokozott produktivitás és komfort a Pan Oston-nál

Heico Booyink, Pan Oston: „Nagyon elégedettek vagyunk az Oxycom energiatakarékos megoldásával,
amely megoldotta bevonatozó részleg hőproblémáját. Most kellemes és állandó hőmérsékletben
dolgozunk télen-nyáron.”

Hűtsön, fűtsön, és szellőztessen felelősségteljesen

Számos kis- és nagyvállalat választott minket:

leaf_white

Beszéljük hőproblémájáról!

Engedje meg, hogy segítsünk az optimális és fenntartható munkakörülmények megteremtésében.

Kérjen ingyenes konzultációt!

Amit tehetünk önért:

  • Válaszolunk a beltéri hűtéssel és szellőzéssel kapcsolatos összes kérdésére
  • Elemezzük a jelenlegi klímaberendezésének kihívásait
  • Feltérképezzük jelenlegi hűtési kapacitását
  • Rávilágítunk, hogy az adiabatikus hűtés milyen lehetőségekkel és előnyökkel jár üzeme, csarnoka számára
  • Személyre szabott tanácsokkal látjuk el egy fenntartható, környezettudatos és hatékony megoldásról
Ádám Zsombor ,ügyvezető, energetikai mérnök
Ádám Zsombor
ÉPÜLETENERGETIKAI MÉRNÖK, ÜGYVEZETŐ

Kérjen ingyenes konzultációt!

Gazdálkodjon okosan
az energiával!

10-ből 8 vállalat milliókat bukik a nem megfelelő hűtéstechnikai rendszerek miatt.
Ne kövesse a példájukat!