HydroBank® - az intelligens vízgazdálkodás kulcsa

Okoseszköz az optimális vízfelhasználásért

All-in one vízmenedzsment állomás, amely szűri, tisztítja, és sterilizálja a párologtatásra szánt vizet, és gondoskodik a víz újrahasznosításáról. Maximális higiénia, minimális rendszer amortizáció.

HydroBank - Központi - kompakt vízkezelő- és vezérlő gépházak

HydroBank központi kompakt gépházak

Az általunk fejlesztett HydroBank központi kompakt gépházak megfelelő minőségű- és mennyiségű vizet biztosítanak az adiabatikus hűtő rendszerek számára a víz párologtatásához. A keretre szerelt-kis helyigényű központi egységek automatikus vezérléssel vannak ellátva, mely adott esetben vezérli a rendszer elszívó ventilátorait, vagy távoli elérést és folyamatos felügyeletet biztosít a hűtő rendszer, és a vízkezelés számára egyaránt. A HydroBank központi gépházak segítségével jelentős víz – és villamos energia takarítható meg.

A HydroBank kompakt gépházak előnyei adiabatikus hűtő rendszereknél

Energiamegtakarítás

Csökkentse ökológiai lábnyomát és spóroljon energiát az intelligens – frekvenciaváltós vezérléssel

Vízmegtakarítás

A HydroBank kompakt gépház tisztított vizet biztosít az adiabatikus hűtőrendszere számára, így kevesebb csurgalékvíz. A kompakt gépházak kiegészíthetők víz visszaforgatás opciókkal, mellyel a víztakarékosság jelentősen fokozható.

Növekedett rendszer élettartam

A HydroBank kompakt gépház segít csökkenteni a karbantartási ciklusokat és költségeket, valamint növeli a rendszer élettartamát.

Higiénia és biztonság

A HydroBank kompakt gépház szűri, tisztítja és csírátlanítja a párologtatásra szánt vizet, ezáltal növeli a higiéniát és a biztonságot. A gépház kiegészíthető szabályzott klór-dioxidos víz– felület- és légtér fertőtlenítéssel.

energia-földgömb
leaf_white

Növelje adiabatikus hűtő rendszere megbízhatóságát és fenntarthatóságát

Fedezze fel, hogyan segíthet ennek elérésében az HydroBank kompakt gépház. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy választ kaphasson felmerülő kérdéseire.

Hatékonyság növelés HydroBank kompakt gépházzal

Process-productivity

Akár

0 %

Magasabb élettartam és kevesebb karbantartás az adiabatikus hűtési rendszeren

Water-icon

Akár

0 %

Vízmegtakarítás a tisztított víznek, valamint a csurgalékvíz visszaforgatás opcióknak köszönhetően

energia-megtakaritas

Akár

0 %

Villamos- energia megtakarítás az intelligens frekvenciaváltós PLC vezérléssel

Reduction-icon

Akár

0 %

Alacsonyabb helyigény a helyszínen összeszerelt vízkezelő rendszerekhez viszonyítva

Tegye hatékonyabbá adiabatikus hűtési rendszerét

Kompakt_gephaz
oxycom_green_leaf

Az adiabatikus hűtő/szellőztető rendszerek hatékonyság növelése kompakt gépházzal

Az alacsony helyigényű HydroBank kompakt gépház minden esetben egyedi célgép, mely alkalmazkodik az ügyfél elvárásaihoz a vízkezelés, a vezérlés, és a víz tárolása tekintetében. Akárcsak egy autót teljesen személyre szabhatjuk a berendezést. Számos opcionális kiegészítővel kérhető (automata vízszűrés, fertőtlenítés, víz visszaforgatás, távoli elérés), és segít a karbantartási ciklusok hosszabbításában, valamint a karbantartási költségek csökkentésében, hiszen kihatással van az adiabatikus hűtő berendezésekben lévő alkatrészek élettartamára. A gépházzal együtt jár egy központilag elhelyezett, távolról is elérhető automatikus vezérlés, amely beépített frekvenciaváltókkal rendelkezik az elszívó ventilátorok számára, kommunikál a léghűtő berendezésekkel, vezérli a komplett vízkezelést és egy távolról is hozzáférhető felületen összefogja a komplett rendszert. Ez nagyobb átláthatóságot, gyorsabb probléma megoldást, nagyobb biztonságot, és folyamatos felügyeletet biztosít számunkra, és a telepítő/karbantartó cégek számára is.

Espák Márton

Rufém rugógyártó Kft. – bodrogolaszi

„Üzemeltetési oldalról a megtakarított villamos-energia, valamint vízmennyiség kombinálva a karbantartási költségcsökkenéssel jelentős pénzmegtakarítást eredményezett. Úgy számoltuk, hogy a HydroBank kompakt gépház beruházása ~3-4 év alatt megtérül.”

oxycom_green_leaf

Kompakt és helytakarékos

A HydroBank kompakt gépház egy helytakarékos, keretre szerelt vízelőkészítő állomás, amely magában foglal mindent, ami a víz előkészítéshez, kezeléshez, gyűjtéshez és kiadásához szükséges, valamint tartalmazza a rendszer központi elektromos elosztó szekrényét és PLC vezérlését is. Teszi mindezt úgy, hogy mindeközben -85% helymegtakarítást eredményez más hagyományos – helyszínen összeszerelt – vízkezelő állomásokhoz viszonyítva. 

Kompakt gépház
kompakt_kozponti_gephaz
oxycom_green_leaf

Energiahatékony és víztakarékos

A HydroBank kompakt gépházak központi vezérlése frekvenciaváltós vezérléssel van ellátva a gépház szivattyúinak, valamint az adiabatikus hűtési rendszerhez tartozó elszívó ventilátorok vezérlése miatt. A zömmel alacsony frekvencián működő motorok ~30-40%-kal alacsonyabb villamos energiafogyasztást realizálnak. A gépház fordított ozmózis eljárással szűri- és tisztítja meg a vizet, mely következtében alacsonyabb a víz oldott sótartalma, ami lehetővé teszi az alacsonyabb vízfelhasználást, hiszen az adiabatikus berendezések kevesebbszer ürítenek. A gépház víztakarékos üzeméhez hozzájárul, hogy spec. lerakódásgátló adalékunk segítségével mellőzhető a vízlágyító és az aktívszén töltetes szűrő használata a víz előkészítő berendezéssorból, így ezeknek a berendezéseknek nincs plusz vízfogyasztása öblítés és mosatás ciklusokban. A gépházhoz opcionálisan víz visszaforgató rendszer is csatlakoztatható, amely összegyűjti, sterilizálja, szűri, majd újrakezeli az adiabatikus rendszerek által leürített csurgalékvizet. 

oxycom_green_leaf

Zóna elosztó állomások a kompakt gépházakhoz

A HydroBank kompakt gépházakhoz csatlakoztatható zóna elosztó állomások alkalmasak arra, hogy a légkezelőkbe épített nedvesítő falszakaszokat egymástól függetlenül, a páratartalom és/vagy a hőmérséklet függvényében nedvesítsék. A zónaszabályozók segítségével a különböző méretű falszakaszokból fokozatokat hozunk létre, így biztosítható a pára/hőmérséklet automatikus  megfelelőszinten tartása.

Adiabatikus_nedvesites_zona_eloszto
Adiabatikus_nedvesites_zona_eloszto

Minden szempontból okos kiegészítő rendszeréhez

A HydroBank központi kompakt gépházak hatékonyan kombinálhatók adiabatikus hűtési rendszerével. Az energiatudatosabb működésen túl hosszabb élettartamot és alacsonyabb karbantartási költségeket realizálhat a kompakt gépházak segítségével a lehető legalacsonyabb helyigény mellett.

oxycom_green_leaf

Okos döntés

Minden előírásnak megfelel.

EIA
CE
VDI-tanusitvany

A HydroBank kompakt gépházak tulajdonságai

 • Keretre integrált intelligens, kompakt vízkezelő- tisztavíz gyűjtő- vezérlő állomás, több ponton történő vízminőség monitorozással
 • Egy kompakt gépházhoz több PreCooll rendszer és/vagy IntrCooll gép is csatlakoztatható
 • Megfelelő minőségű- és mennyiségű vizet szolgáltat az adiabatikus hűtő, vagy akár a magasnyomású párásító rendszer részére
 • Választható méretű keret kialakítás
 • Választható szűrési opciók (manuális, vagy automata szűrés)
 • Választható teljesítményű integrált fordított ozmózisos berendezés (300 – 9000 liter/óra kapacitásig)
 • Válaszható méretű és kialakítású tisztavíz gyűjtő tartály
 • Választható vezérlés opciók (Alap egyszerű kontrolleres-relés vezérlés, Omron PLC vezérlés, OxyConnect távelérés az OxyCom gépekhez)
 • Választható típusú vezérlés az IntrCoollos rendszer elszívó ventilátorainak frekvenciaváltós vezérlésére
 • Fokozatszabályozó állomás (kiegészítő) az Oxyma nedvesítőfal zónaszabályozására (légkezelőben)
 • Folyamatos kommunikáció a PreCooll rendszerekkel, az AquaMizer szivattyúkkal, valamint az IntrCooll gépekkel
 • Távoli elérés, BMS rendszerrel történő kommunikációs lehetőség
 • Opcionális csurgalékvíz gyűjtés és újrahasznosítás, esővíz gyűjtés és újrahasznosítás opciók (akár a PreCooll rendszerek és az IntrCooll gépek leürített csurgalékvize is újragyűjthető/újrahasznosítható, ezáltal ~40-60% vízmegtakarítás realizálható)
 • Választható vezetőképesség szabályozás opciók (automata és manuális)
 • Választható fertőtlenítés opciók (UV, manuális klór-dioxid adagolás, automatikus klór-dioxid adagolás)
 • A klór-dioxidos fertőtlenítéssel, valamint klór-dioxid gázmérőkkel levegő fertőtlenítésre is alkalmazható az adiabatikus nedvesítő rendszer, valamint a kompakt gépház kombinációja
 • A HydroBank gépház használata vizet, energiát és jelentős karbantartási költségeket takarít meg

Hűtsön, fűtsön, és szellőztessen felelősségteljesen

Számos kis- és nagyvállalat választott minket:

leaf_white

Beszéljük hőproblémájáról!

Engedje meg, hogy segítsünk az optimális és fenntartható munkakörülmények megteremtésében.

Kérjen ingyenes konzultációt!

Amit tehetünk önért:

 • Válaszolunk a beltéri hűtéssel és szellőzéssel kapcsolatos összes kérdésére
 • Elemezzük a jelenlegi klímaberendezésének kihívásait
 • Feltérképezzük jelenlegi hűtési kapacitását
 • Rávilágítunk, hogy az adiabatikus hűtés milyen lehetőségekkel és előnyökkel jár üzeme, csarnoka számára
 • Személyre szabott tanácsokkal látjuk el egy fenntartható, környezettudatos és hatékony megoldásról
Ádám Zsombor
ÉPÜLETENERGETIKAI MÉRNÖK, ÜGYVEZETŐ

Kérjen ingyenes konzultációt!

Gazdálkodjon okosan
az energiával!

10-ből 8 vállalat milliókat bukik a nem megfelelő hűtéstechnikai rendszerek miatt.
Ne kövesse a példájukat!