Kétkörös adiabatikus hűtés: használja az Oxycom technológiáját

fenntarthatóság

A hőmérséklet emelkedésével a gyárak világszerte keresik a módját annak, hogyan biztosíthatják a munkahelyi klímát. Bár a hagyományos hűtési technológiák képesek ilyen klímát biztosítani, a hagyományos hűtési technológiák alkalmazása két különböző problémát vet fel: magas energiafogyasztást és korlátozott szellőzést vagy annak hiányát. A Párizsi Megállapodás értelmében a gyáraknak csökkenteniük kell a CO2-kibocsátásukat, és ezzel együtt az energiafogyasztásukat is. Így az újabb, lényegesen kevesebb energiát fogyasztó hűtési technológiáknak kell felülkerekedniük. Ebben a blogban az egyik ilyen új hűtési technológiára, az Oxycom kétkörös adiabatikus hűtésére fogunk ráközelíteni, és bemutatjuk a technológia fenntartható előnyeit.

Nagyobb hűtési kapacitás kevesebb energiával

A víz a világ leghatásosabb hűtőközege. Az Oxycom kétkörös párologtató hűtési technológiája a víz párolgásának természetes elvét használja az épületbe beszellőztetett friss levegő hűtésére. Ehhez szinte semmilyen energiára nincs szükség, mivel a hűtési teljesítmény 95%-át a víz természetes párolgási folyamata biztosítja. A párolgási folyamatot szabályozó ventilátor 1 kWh energiát igényel, és akár 40 kWh hűtési teljesítményt és ingyenes szellőzést biztosít. Ehhez képest a hagyományos légkondicionálás 1 kWh energiát igényel, hogy szellőzés nélkül csak 3 kWh hűtőteljesítményt termeljen.

Nagyobb hűtési kapacitás, ha a hőmérséklet emelkedik

Ha a hagyományos hűtési technológiával hasonlítjuk össze, akkor azt látjuk, hogy a légkondicionálók teljesítménye 25 ℃-tól drasztikusan csökken. Ennek eredményeként az energiafogyasztás jelentősen megnő a kívánt hűtés biztosításához. Ezzel szemben az Oxycom párologtató hűtési technológiája csak akkor növeli a hűtési teljesítményét, amikor a hőmérséklet emelkedik. Minél melegebb van, annál nagyobb hűtőteljesítményt nyújt a rendszer. A melegebb hőmérséklet miatt több nedvesség van a levegőben, így a rendszer több vizet tud elpárologtatni. És minél több víz párolog el, annál nagyobb hűtőteljesítményt tud nyújtani a rendszer.

Az egyedülálló kétkörös párologtató hűtési technológia a párolgás természetes hűtési erejét használja ki, de a közvetlen párologtató hűtőrendszerekhez képest akár 60%-kal is képes csökkenteni az épületbe szállított levegő páratartalmát. A kétkörös technológia ráadásul akár 7 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet biztosít, mint a közvetlen párologtató rendszerek.

Fenntartható energiamegtakarítás és szén-dioxid-csökkentés

Az Oxycom kétkörös párologtató hűtési technológiája a hagyományos hűtési technológiához képest 10%-kal kevesebb energiát használ fel a hatékony hűtéshez. Mivel a villamos energia előállítása még mindig többnyire fosszilis tüzelőanyagokból történik, ez azt jelenti, hogy a fosszilis tüzelőanyagok felhasználásában is 90%-os megtakarítás érhető el.

A fosszilis tüzelőanyagok felhasználásának további csökkentése érdekében az Oxycom hűtési technológiája olyan kevés energiát használ, hogy könnyen párosítható napelemekkel.

Egy jobb világért dolgozunk az Oxycom párologtató hűtési technológiájával

Napjainkban sok vállalat keresi a módját annak, hogy meglévő szellőztető rendszerét indirekt párologtató hűtés alkalmazásával energiahatékonyabbá tegye. Ezt a tendenciát követve a német jogszabályok mostantól előírják, hogy a szellőztetőberendezéseknek párologtató hűtést kell alkalmazniuk a szellőztető rendszerekben, amelyben a távozó levegőt párologtatással hűtik le, hogy a bejövő levegőt hőcserélő segítségével lehűtsék.

Az iparágban azonban még mindig sokan vonakodnak a párologtató hűtéstől. Ez leginkább a hagyományos módszerekből és tudatlanságából ered. Kár, mivel a kétlépcsős párologtató hűtés tökéletes fenntartható hűtési megoldást nyújt minden iparág számára, hatalmas energiafogyasztás-megtakarítással.  Másrészt az AHU-kat ritkán használják gyárak hűtésére és szellőztetésére költségük, méretük és energiafogyasztásuk miatt. Az Oxycom IntrCooll rendszere remek alternatíva, amely rendkívül kompakt és hatékony – nagy mennyiségű hűtött levegőt szállít a megfelelő hőmérsékleten és páratartalom mellett.
Végső soron mindent meg kell tennünk azért, hogy egészséges és kényelmes munkakörnyezetet teremtsünk alkalmazottaink számára, és ezzel egyidejűleg hozzájáruljunk a szénlábnyomunk csökkentéséhez.


Az Oxycom Magyarország itt van, hogy segítsen. Kérjen ingyenes és személyre szabott tanácsot tapasztalt adiabatikus hűtési szakembereink egyikétől!

Megosztás:

Ipari megoldásaink

intrcooll

IntrCooll kétkörös adiabatikus hűtés

Az IntrCooll természetes úton hűti a vizet és ezáltal a levegőt. Az eredmény: kevesebb nedvesség és komfortosabb környezet.

Adiabatikus_hutes_hutofal

PreCooll: Optimalizálja hűtőrendszerét.

A PreCooll által biztosított direkt adiabatikus előhűtő fal megkönnyebbülés a nagyteljesítményű hűtőjének – szellőző berendezésének

Legutóbbi híreink

Gazdálkodjon okosan
az energiával!

10-ből 8 vállalat milliókat bukik a nem megfelelő hűtéstechnikai rendszerek miatt.
Ne kövesse a példájukat!