Megfelelő-e az adiabatikus hűtés az ipari csarnokomban?

adiabatikus_hűtés

Az ipari csarnokok beltéri viszonyait nemcsak a külső hőmérséklet befolyásolja, hanem a gyártási folyamat során keletkező hő is. A csarnokok azonban gyakran csak korlátozott szellőztetéssel rendelkeznek, és nagyon ritkán mechanikus hűtőberendezéssel a beltéri klíma szabályozására. Az így kialakuló munkahelyi körülmények negatívan hatnak a dolgozók komfort érzetére és jóllétére, valamint a gépek teljesítményére. Ezért a hűtés és a megfelelő szellőzés létfontosságú az optimális termelési folyamat és az egészséges munkakörülmények szempontjából. A kétkörös adiabatikus hűtés tökéletes hűtési és szellőztetési megoldást kínál. Mivel sokan nem ismerik az új adiabatikus technológiákban rejlő lehetőségeket, egyesek vonakodhatnak attól, hogy kétkörös adiabatikus hűtőrendszert építsenek be a gyártóüzemükbe. Ezért felsoroljuk ennek az új hűtési technológiának az előnyeit, és elmagyarázzuk, hogy egyes iparágak hogyan profitálhatnak a kétkörös adiabatikus hűtésből.

Folyamatos szellőzés az egészséges munkakörülményekért

Az ipari folyamatok, mint például a nyomda iparban a nyomtatás, vagy a műanyag- és fémfeldolgozás a műanyag- és fémiparban, sok hőt, gázt, gőzt és port bocsátanak ki. Ezek a körülmények negatív hatással vannak a munkavállalók komfort érzetére és jóllétére. Ezért kulcsfontosságú, hogy megfelelő szellőztető rendszerrel rendelkezzenek. A kétkörös adiabatikus hűtés a szellőztetéses hűtés elvén működik. A friss levegőt a csarnokba szivattyúzzák, és miután keringtetik, egy elszívón keresztül elszívják. A folyamatos szellőztetés teljesen felfrissíti a belső levegőt, óránként többször is. A szellőztetési folyamat eredményeként a hő, a gázok, a gőzök, a por és más káros anyagok távoznak a munkahelyről.

Optimális páratartalom az anyagromlás megelőzése érdekében

Ha olyan anyagokkal dolgozik, mint a papír vagy a műanyag, ezek az anyagok nem romolhatnak a nedvesség hatására. Más adiabatikus hűtőrendszerekkel ellentétben a kétkörös adiabatikus hűtőrendszer biztosítja, hogy a páratartalom alacsonyabb maradjon, és minimálisra csökkenjen a statikus feltöltődés, a nagy porterhelés és a nem kívánt anyagdeformáció esélye. Továbbá az optimális páratartalom megakadályozza a kondenzációt a lehűtött szerszámokon, ami a műanyagipar számára a legelőnyösebb.

higiénia

Garantált higiénia

Az élelmiszeriparban a higiénia a legfontosabb prioritás. Mivel az adiabatikus hűtés friss levegőt használ a hűtéshez, és a külső levegő mindenféle baktériumot és gombát tartalmaz, egyesek szerint ez az eljárás nem higiénikus. Különösen azért, mert az adiabatikus folyamat során a párna, amelyen keresztül a levegő áramlik, nedves lesz. A legtöbb adiabatikus hűtőrendszer cellulózból készült párnával rendelkezik, amely természetesen ideális táptalaj a baktériumok és gombák számára. Ezeket a párnákat azonban 24 óránként teljesen kiszárítják, ami teljes biosokkot eredményez. Ennek következtében minden, ami a cellulózba befészkeli magát, elpusztul. Az Oxycom IntrCooll rendszerben használt párnák nemcsak 24 óránként teljesen megszáradnak, hanem cellulóz helyett alumíniumból készülnek. A párna alumínium lamelláit antibakteriális ezüstion-réteggel vonják be, amely még inkább megakadályozza a baktériumok és gombák szaporodását. Emellett UVC vízfertőtlenítő rendszerrel is kiegészíthető a berendezés. Ily módon az Oxycom adiabatikus hűtőrendszere optimális higiéniát biztosít az Ön csarnokában.

Stabil hőmérséklet a nagy pontosságú gyártási folyamatokhoz

Bár a stabil hőmérséklet mindig kívánatos, az egyenletes hőmérséklet fenntartása különösen fontos, ha nagy pontosságú gyártási folyamatokkal dolgozunk. A precíziós fémmegmunkálás például mindig stabil hőmérsékletet igényel, mivel a munkadarabok pontos tűréshatárokkal rendelkeznek, amelyek a hőmérséklet ingadozásakor nyomás alá kerülnek. A kétkörös adiabatikus hűtés biztosítja a stabil klímát a gyárcsarnokokban.

Hatékony hűtési és szellőztetési megoldás minden iparág számára

Mind a munkavállalók, mind a gépek jobban teljesítenek egy kiegyensúlyozott légkörben. A kétkörös adiabatikus hűtés tökéletes megoldást nyújt a termelési létesítmények számára a kényelmes, egészséges és produktív környezet kialakításához. Ez a megoldás a fémipartól az élelmiszeriparig minden iparágban alkalmazható.

Megosztás:

Ipari megoldásaink

intrcooll

IntrCooll kétkörös adiabatikus hűtés

Az IntrCooll természetes úton hűti a vizet és ezáltal a levegőt. Az eredmény: kevesebb nedvesség és komfortosabb környezet.

Adiabatikus_hutes_hutofal

PreCooll: Optimalizálja hűtőrendszerét.

A PreCooll által biztosított direkt adiabatikus előhűtő fal megkönnyebbülés a nagyteljesítményű hűtőjének – szellőző berendezésének

Legutóbbi híreink

Gazdálkodjon okosan
az energiával!

10-ből 8 vállalat milliókat bukik a nem megfelelő hűtéstechnikai rendszerek miatt.
Ne kövesse a példájukat!