Így biztosítja a kétkörös adiabatikus hűtés az optimális levegő páratartalmat

nagy_klíma

Az emberek gyakran kérdezik, hogy milyen a helyiség páratartalma, amikor adiabatikus hűtést alkalmazunk. Jogos kérdés, mivel az adiabatikus hűtéssel kapcsolatban az egyik legnagyobb aggodalom az, hogy a munkahelyen magas páratartalmú szubtrópusi klíma alakulna ki. Az adiabatikus hűtés során felszabaduló nedvesség mértéke azonban az elhelyezett gép típusától függ. Ráadásul az optimális páratartalomnak egészségügyi előnyei is vannak. Hogy ez pontosan hogyan működik, arról ebben a blogban olvashat.

A páratartalom egészségügyi előnyei

A hagyományos légkondicionálók párátlanítják a levegőt. A mélyhűtés hatására a levegőben lévő nedvesség a hideg hőcserélőn kondenzálódik. A lehűtött levegő így sokkal kevesebb nedvességet tartalmaz. Kényelmes a hőmérséklet szempontjából, de nem mindig egészséges. A száraz levegőben immunrendszerünk kevésbé képes védekezni a vírusok ellen, miközben a kórokozók jobban szaporodnak. Az aeroszolok, a potenciálisan fertőzött apró cseppek nagyobb távolságot tesznek meg a száraz levegőben, ami növeli a fertőzés lehetőségét. Ezenkívül a száraz levegő olyan kellemetlenségeket is okozhat, mint a torokviszketés vagy az irritált szem. Ezért ajánlunk a 40% és 70% közötti relatív páratartalmat. Ez a páratartalom elősegíti a vírusok elleni védelmet, és biztosítja a torok, az orr és a szem számára a szükséges kényelmet.

A Kétkörös adiabatikus hűtés előnyei

A közvetlen adiabatikus hűtés a párologtató hűtés világszerte legismertebb típusa. Ennek során a víz közvetlenül a légáramba párolog, jelentősen megnövelve a levegő páratartalmát.

Az Oxycom kifejlesztett egy egyedülálló, szabadalmaztatott, Kétkörös adiabatikus hűtőrendszert, amely közvetett és közvetlen párologtatást alkalmaz. Ez a technológia 4-7 °C-kal mélyebbre hűt, mint a közvetlen adiabatikus rendszerek. Az alacsonyabb hőmérséklet azt jelenti, hogy körülbelül 30%-kal kevesebb levegőmennyiségre van szükség a kívánt beltéri hőmérséklet eléréséhez, és akár 70%-kal kevesebb nedvességet fúj be. Hogy szemléltessük, azonos hűtőteljesítmény esetén kW-ban kifejezve, a közvetlen adiabatikus hűtés óránként 20 tíz literes vödör vízzel többet juttat a kondicionálandó helyiségbe, mint a közvetett/direkt adiabatikus hűtés!

Az indirekt/direkt adiabatikus rendszer sokkal tovább képes tartani a kívánt beltéri hőmérsékletet és a megfelelő páratartalmat, mint a direkt adiabatikus rendszer, amely magasabb páratartalom esetén nem hűt elég mélyre, és 70%-kal több nedvességet hoz be, ami nem javítja a komfortérzetet. Ha olyan anyagokkal dolgozunk, mint a papír vagy a műanyag, a túlzott páratartalom negatív hatással van a feldolgozhatóságra. A közvetlen adiabatikus hűtőrendszerekkel ellentétben a közvetett/direkt adiabatikus hűtőrendszer biztosítja, hogy a páratartalom szintje alacsonyabb maradjon, és megakadályozza a kondenzációt a hűtött anyagokon.

Mindent egybevetve, az indirekt/direkt adiabatikus hűtés optimális levegő páratartalmat biztosít ott, ahol a kényelem és az egészség a legfontosabb. Mivel ez a technika mélyebbre tud hűteni, és ezért kevesebb nedvességet ad a levegőnek, a Kétkörös adiabatikus hűtés minden iparágban alkalmazható.

Megosztás:

Ipari megoldásaink

intrcooll

IntrCooll kétkörös adiabatikus hűtés

Az IntrCooll természetes úton hűti a vizet és ezáltal a levegőt. Az eredmény: kevesebb nedvesség és komfortosabb környezet.

Adiabatikus_hutes_hutofal

PreCooll: Optimalizálja hűtőrendszerét.

A PreCooll által biztosított direkt adiabatikus előhűtő fal megkönnyebbülés a nagyteljesítményű hűtőjének – szellőző berendezésének

Legutóbbi híreink

Gazdálkodjon okosan
az energiával!

10-ből 8 vállalat milliókat bukik a nem megfelelő hűtéstechnikai rendszerek miatt.
Ne kövesse a példájukat!