Jobb későn, mint soha: biztosítsa üzemét már most a nyárra!

gyár

Évek óta szinte minden nyáron megdőlnek a meleg rekordok, és ez a tendencia állandósulni látszik. Amíg az ipari szektorban soha nem volt probléma a gyártócsarnokok téli fűtéssel való ellátása, addig a melegebb hónapokban továbbra is nehézségeket okoz ugyanezen helyiségekben a megfelelő szellőztetés és hűtés biztosítása. Pedig köztudott, hogy a munkavállalók egészsége és komfortérzete romlik a nagyon melegben és a rosszul szellőző környezetben. Éppen ezért fontos, hogy a gyártóüzemek megfelelő hűtést és szellőzést biztosítsanak a munkaterületeken. A megfelelő klímaberendezés kiválasztása, beszerzése és megvalósítása azonban nem megy egyik napról a másikra. Ez a folyamat időt és hozzáértést igényel. Ezért javasoljuk, hogy már most kezdjen el megoldást keresni a közelgő kánikula ellen, így üzeme felkészülhet a tikkasztó nyári hőségre. Ebben a bejegyzésben néhány tippet nyújtunk arra, hogy a folyamat a lehető leggördülékenyebben menjen.

Megfelelő megoldás a kényelmes beltéri klímához

Bár nyáron sok gyár szembesül a rettentő hőséggel, nincs kész megoldás a problémára. Miért? Mert nem létezik két egyforma üzem. A megfelelő hűtési és szellőztetési rendszer keresésekor figyelembe kell venni a kívülről érkező hőt befolyásoló, valamint a belső hőt befolyásoló változókat. Ezek közé tartozik a szigetelés, a hőt kibocsátó gyári folyamatok, a hőt termelő gépek és a helyiségben dolgozó emberek száma. Emellett a berendezés szükséges hűtési kapacitása a hűtendő helyiség(ek) térfogatától is függ. Valamint lényeges, hogy a klímaberendezés minimális energiaköltség mellett biztosítsa a szükséges hűtési kapacitást. Ez segít megóvni a bolygót, ráadásul nem kevés összeget takaríthat meg .
Azt tanácsoljuk, hogy tájékozódjon tanácsadóktól és beszállítóktól. Ha felmerül egy lehetséges megoldás, győződjön meg róla, hogy a számok alátámasztják a felkínált megoldást. Ez garanciát nyújt, és segít megelőzni a drága beruházást egy olyan beltéri klímamegoldásba, amelyről végül kiderül, hogy nem elégséges.

Okos befektetés ezekben a bizonytalan időkben

Bizonytalansággal teli időszakot élünk. Senki sem tudja mi fog történni, sem társadalmi, sem gazdasági szempontból. Így nem meglepő, hogy lényegesen kevesebb beruházás történik. A vállalatok úgy döntöttek, hogy pénzügyi puffert teremtenek, hogy megvédjék magukat minden további (gazdasági) katasztrófától.
Viszont az egészséges és kényelmes munkakörnyezet iránti igény folyamatosan jelen van. Ilyenkor egy megfelelő klímaberendezés nagy, de egyben okos befektetés is. Az alkalmazottak munkájában is visszatükröződik majd a befektetés.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Megosztás:

Ipari megoldásaink

intrcooll

IntrCooll kétkörös adiabatikus hűtés

Az IntrCooll természetes úton hűti a vizet és ezáltal a levegőt. Az eredmény: kevesebb nedvesség és komfortosabb környezet.

Adiabatikus_hutes_hutofal

PreCooll: Optimalizálja hűtőrendszerét.

A PreCooll által biztosított direkt adiabatikus előhűtő fal megkönnyebbülés a nagyteljesítményű hűtőjének – szellőző berendezésének

Legutóbbi híreink

Gazdálkodjon okosan
az energiával!

10-ből 8 vállalat milliókat bukik a nem megfelelő hűtéstechnikai rendszerek miatt.
Ne kövesse a példájukat!