Hogyan tartsuk hűvösen a gyártócsarnokokat ezen a forró nyáron?

kamion

Várhatóan ismét forró nyarunk lesz, sok napsütéssel és kevés esővel. Szuper hír azoknak, akik idén hosszú nyaralást terveznek, de sokan vannak, akiknek ez az előrejelzés kevésbé jó hír. A kevésbé klimatizált gyártócsarnokokban dolgozók a magas külső hőmérséklet esetén a beltéri extrém hőmérséklettől szenvednek. Szerencsére ez a probléma egyszerű és fenntartható megoldással orvosolható. Erről bővebben ebben a blogban olvashat.

A meleg beltéri klíma következményei

A beltéri klíma hatékony szabályozása a legtöbb gyártóüzem számára komoly kihívást jelent. A beltéri klímát ugyanis nem csak a külső hőmérséklet és a napsütéses órák száma befolyásolja. A termelési folyamatok során felszabaduló hő szintén növeli a beltéri hőmérsékletet. Ennek eredményeképpen gyorsan 10 ℃-kal a külső hőmérséklet fölé emelkedhet. A kutatások azt mutatják, hogy minden 22 ℃ feletti fokkal 2%-kal csökken a termelékenység. Például 25 ℃-os külső hőmérséklet esetén a belső hőmérséklet gyakran 30/35 ℃-ra kúszik, és a termelékenység a gyártócsarnokban körülbelül 24%-kal csökken. Ezért a túl meleg beltéri klíma nemcsak az alkalmazottak kényelmét befolyásolja, hanem végső soron a gyártó forgalmát is.

Fenntartható megoldás az éghajlatszabályozásra

A gyártócsarnokokban a hagyományos hűtéssel járó égbe szökő (energia-) költségek miatt gyakran alig vagy egyáltalán nem történik klímaszabályozás. Szerencsére létezik egy nagyon hatékony és fenntartható megoldás erre a problémára. Az ipari kétkörös adiabatikus hűtés hatékony megoldás a hagyományos hűtés költségeinek csökkentésére. A kétkörös adiabatikus hűtés ráadásul nemcsak hűtést, hanem friss, szűrt külső levegővel történő szellőztetést is biztosítani tud. Ez drámaian javítja a teljes beltéri klímát, és akár 15%-kal is növelheti a termelékenységet.

Hatékony klímamegoldás a gyárban, még idén nyáron is

„Nem kell majd bonyolult számításokat végezni?” „Rövid távon hogyan biztosítjuk, hogy a tetőn lévő berendezésekhez a megfelelő építészeti számításokat végezzük el?”. Az Oxycomnál rendelkezünk azzal a tudással és know-how-val, amellyel ezeket a kérdéseket kezelni tudjuk. Intelligens hőszámítási eszközeinkkel gyorsan ki tudjuk számítani, hogy mekkora hűtőkapacitásra van szükség az Ön gyártóüzeméhez. Ha rövid távon kell hűteni a gyárat, akkor ideiglenes megoldást is választhat, ha a légtömlőkkel ellátott egységet (ideiglenesen) a csarnok mellé helyezi. Így a dolgozók már rövid távon is hűvös és friss beltéri klímát élvezhetnek.

tető_klíma

Gondoskodjon arról, hogy alkalmazottai egészségesen és kényelmesen dolgozhassanak ezen a nyáron. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és gondoskodjon már most a hatékony klímaberendezésről az Ön gyártóüzemében.

Megosztás:

Ipari megoldásaink

intrcooll

IntrCooll kétkörös adiabatikus hűtés

Az IntrCooll természetes úton hűti a vizet és ezáltal a levegőt. Az eredmény: kevesebb nedvesség és komfortosabb környezet.

Adiabatikus_hutes_hutofal

PreCooll: Optimalizálja hűtőrendszerét.

A PreCooll által biztosított direkt adiabatikus előhűtő fal megkönnyebbülés a nagyteljesítményű hűtőjének – szellőző berendezésének

Legutóbbi híreink

Gazdálkodjon okosan
az energiával!

10-ből 8 vállalat milliókat bukik a nem megfelelő hűtéstechnikai rendszerek miatt.
Ne kövesse a példájukat!